طريقة عمل الكبده بالدمعه

طريقه عمل الكبده بالدمعه




............اكلات مصريه بالصور...........
المقادير

كبده بكمية (نصف كيلو).
طماطم بكمية ( نصف كيلو ).
القليل من الشطه
عصير بصل ( 1 بصله).
ثوم بكمية (ربع رأس ثوم).
 
ليمون معصور بكميه ( 1 ليمونه).
خل بكميه ( 1 ملعقه ).

1  كوب  ماء .
  فلفل وملح .
زيت .

الطريقه الخطوه الاولى :
بعد تقطيع الكبده الى قطع (متوسطه او صغيره) الحجم كما نشاء نقوم بتتبيل قطع الكبده بواسطه عصير الليمون والبصل والفلفل والملح ونتركها من الزمن نصف ساعه

الخطوه الثانيه :
بعد التتبيل ومرور نصف الساعه نقوم بتغطيه الكبده بالدقيق بصوره تامه ونقوم بالتحمير فى الزيت المغلى , بعد ذلك نضيف عصير الطماطم ونضعه على النار الى ان تسوى قليلا فنضيف الخل وبعض الماء وتتبل .

الخطوه التالته :
بعد ذلك نضيف الكبده للصلصه السابقهونتركاه 10 دقائق من الزمن الى ان تغلى وتسوى
فبعد ذلك نحضرها ونزينا بالبقدونس وتقدم ساخنه
و بالهناء والشفاء