طريقه عمل الكيكه الاسفنجيه لعمل التورتات وغيرها من الحلويات



بسم الله الرحمن الرحيم



حضرتلكم النهارده حاجه كلنا بنحتاجها فى عمايل التورته وقطع الجاتوه


او بالاصح كل واحده نفسها تعمل تورته مثل اللى بتشترى جاهزه لكن الكيكه البيتى


بتطلع مش بنفس جوده الكيكه للتورته الجاهزه
وعشان كدا حضرتلكم طريقه الكيكه الاسفنجيه اللى هيا تعتبر اهم شئ فى التورته :)
وكمان طرق متعدده لتزينها


نبدأ

المقادير
دقيق لجميع الاستعمالات ( 3 اكواب ).
بيكن باودر (
1ملعقة ).
ملح (
نصف ملعقة ).
( ثلاث ارباع كوب ) زبدة بدرجه حرارة الغرفة  (خارج الثلاجه مده لا تقل عن 30 دقيقه).
اربع بيضات .
فانيلا ( 1 ملعقه ).
1 كوب لبن
  سكر (كوب ونصف).
الطريقه

نخلط الدقيق و الملح و البيكن باودر مع بعض و نتركهم الان و نضعهم جانبا
نخفق السكر مع الزبدة لمدة خمس دقائق حتى تصبح مثل الكريمه
  ثم نقوم بوضع البيض واحدة بعد اخرى ويضرب الخليط جيدا بعد كل واحده
بعد ذلك نقلل سرعه الخلاط ونقوم بأضافه اللبن تناوبا مع الدقيق شيئا فشيئا (حبه دقيق وحبه لبن وحبه دقيق وهكذا ) ونخفقهم جيدا بالخلاط لمدة 2 دقيقه او 3 دقيقه  .


هكذا يكون الشكل الاخير للخليط .

بعد ذلك نضعهم فى صنيتين وبعد ذلك نضعهم فى الفرن حتى تستوى

وهذه الطريقه ايضا تكون للكاب كيك



وبالهناء والشفاء

ولو اردتم تزيينها بالكريم شانتيه
اضغط هنا لمعرف طريقه تحضير الكريم شانتيه